-          Искаме категорична победа, мнозинство в общинския съвет и силен

...
 
-          Искаме категорична победа, мнозинство в общинския съвет и силен
Коментари Харесай

Кандидатът за кмет на София Антон Хекимян: Мога да нося отговорност

 

-          Искаме безапелационна победа, болшинство в общинския съвет и мощен тим от районни кметове ", настоя той

-          Не може да позволим аматьорщината да превземе и градското ръководство, съобщи Георги Георгиев

Кандидатът за кмет от ГЕРБ/СДС Антон Хекимян и общинските съветници от партията показаха през днешния ден управническата си стратегия за развиване на София през идващия мандат. Подкрепа за листата пристигнаха да окажат актуалната кметица на столицата Йорданка Фандъкова и народни представители от ГЕРБ, измежду които и зам. - ръководителят на партията Томислав Дончев. 

" Бяхме обединението, която последна показа претендента си за кмет. Благодаря за доверието. Аз съм човек, който може да носи отговорност и съм го посочил. Първи публично представяме програмата си, обществено, с опция да ни задават въпроси ", стартира експозето си Хекимян.

През последните 2 седмици е работил с претендентите за районни кметове и съветници по програмата. " Благодарен съм за всички срещи, на които коментирахме всеки подробност и всяко обръщение. Това са най-подготвените хора. Могат знаят по какъв начин и са потвърдили, че стоят зад обещанията си и носят отговорност, ще носят и отсега нататък пред жителите на София, закани се той.

Приели са и негови хрумвания. " Аз желая и ще остана жителят Антон Хекимян, и въпреки фамилията на ГЕРБ да ме одобриха, би трябвало да извършвам и гражданския си дълг, а той е и да диря недостатъци, закани се Хекимян.

Идеята е да има стандарт - доста по-целеустремено би трябвало да се следва всеки подробност. Спазването на стандарт значи качество на живот. Ще заставам зад него, както и целият екип, даде обещание Хекимян.

Предвидени са годишни стратегии за регионите на София, с цел да са по-облагородени, за поправки на улици и градинки. Програма за тротоарите, е друга част от проекта на ГЕРБ. Това ще се случва не поетапно, а амбициозно във всеки район. Предвидена е и рационализация на превоза, в това число и на метрото. " Не може да отречем направеното, метрото трансформира града ни в същинска европейска столица ", настоя Хекимян. 

Здравеопазването ще е приоритет - детска поликлиника и поддръжка на доболничната помощ. София би трябвало да е център за млади образовани хора, настоя той. И даде обещание освен да притегля гении, само че и да ги задържа в столицата.

Пътната сигурност пък е персонална идея на Хекимян. " Трябва надзор, това значи и мощна роля на инспектората. Такъв да има във всеки регион, да носи отговорност и управлява какво се случва. Това не са единствено хрумвания, а стъпват на към този момент направеното, здрава основа, над която да се надгражда ", настоя претендентът за кмет на ГЕРБ.

Нищо не стартира на гола поляна, доста е работено, има на какво да се стъпи, сподели Хекимян. Искаме спретнат и сигурен град, акцентира той. Ще бъдат отстранени висящите кабели и противозаконни рекламни детайли. Ще се улеснят процедурите за унищожаване на противозаконни обекти, ще има повече грижа за общинската благосъстоятелност.

Хекимян желае да спрат убийствата на пътя. Няма по какъв начин да се качиш на кола в случай че си пил или си дрогиран, по тази причина трябват ограничения, добави той. Очаква и включване на 700-те камерите, които да наблюдават пътния поток. Трябва обаче и смяна в закона. Хекимян желае създаване на още повдигнати пешеходни пътеки, повече осветяване и острови за пешеходци. Ще им нов вид защитни бордюри към спирките.

В опит да се оправи с натоварването на някои крайни, той счита, че би трябвало да се намерения за преместването на КАТ до околовръстното, на общински терен. Агенция Митници, автогарите Изток и Овча купел също ще би трябвало да бъдат преместени. Хекимян настоя, че е нужно изродяване на нов народен стадион. Идеята е да е край околовръстното в Люлин - хората ще се качат на метрото и няма да задръстват центъра на града.

Диан Стаматов подчертава на просветителните цели. 70 от учебните заведения в София са на две смени, уточни той. И изрази вяра за последователно и гладко прекосяване към едносменен образователен развой. Програмата, стартирана от Фандъкова за ремонт на учебни заведения ще продължи, само че ще се надгради - по-голяма енергийна успеваемост и допълнение на фотоволтаици, където е допустимо. Средствата, спестени от това ще останат в просветителните институции, в това число и за хонорари на учителите.

Място за всяко дете от 3 до 6 година е допустимо единствено с стремително строителство на нови градини. Очаква да има нови 37 градини в разнообразни елементи на София, 10 ще са подготвени да съберат 1200 деца до края на годината. Това ще реши проблема на 60%, за 2 година и останалите 40 на 100 можело да намерят места с повече старания. Готови са планове за още 12 градини, сподели Стаматов. Ще има строителство и на учебни заведения. 

Електронна община - това също бе акцент от представянето на програмата. Ще се цифровизират всички административни услуги. Има хрумвания и за законови промени, да могат хората без електронен автограф да употребяват електронни услуги. Безконтактното заплащане няма да остане единствено в градския превоз. Ще се търсят и нови вложители. София ще е целогодишна туристическа дестинация.

Прошко Прошков се спря на зелените политики за столицата. За 10 мин. не можел да прочете всичко, стартирано и планувано от Фандъкова и ГЕРБ. Ние работим за София, увери той. И напомни какъв брой зле е била София преди. Сега, колкото по-добра била градската среда, толкоз по-взискателни ставали хората. Т.г. София е втора след Талин за зелен град, на 4 място е по прилагане на надземен превоз. За отпадъците ще се усили разделното събиране. До края на 2024 година ще има мобилни центрове за разделно предаване на боклуци.

Според него София е зелен град, новата гора се разраствала и предложения хората да се включат в самодейностите им за засаждане на дървета. Нови 40 дка паркове се възнамеряват в столицата. Ще бранят Борисовата градина, ще забранят всякакво строителство в нея. Ще имам зелен кулоар сред Северния парк и този в Надежда, по 200 култивиран годишно ще се обновяват, изреди той. Прошков даде дълъг лист с пътни трасета за отпушване, само че и за пешеходни зони. И се похвали с построените 106 км велоалеи.

Георги Георгиев пък се спря на проектите за кварталите. Ще има годишна капиталова стратегия, направена с районния кмет, с цел да се обезпечат дейностите им. Т. година имало 5 млн. за детски площадки, и в случай че в Люлин се завършват 27, в други региони няма. Това е действителната децентрализация, виждаме негативите й от време на време, сподели той. Нови тротоари и строителство на квартални паркинги също ще има. Вече е подготвен този в Надежда. Предвидени са 7 нови паркинга, а в този мандат към този момент са минали и множеството процедури за тях. Ще има енергийно дейно осветяване посредством привличане на европейски средства. Инвестициите ще се изплатят до 2 година " Ако някой обещае, че ще спре строителството, лъже необмислено ", предизвести Георгиев.

Изтъкна, че са избавили 60 хиляди квадрата зелени площи. За да се реши казусът с презастрояването, са нужни законосъобразни решения и договаряния. Необходими са и законови промени - да вземем за пример за увеличение на отстоянията в жилищните комплекси. Може да сме мотор на такива промени, увери Георги Георгиев. Той си пожела с гласуваните в бюджета средства и привлечените евросредства за 100 км канализация плановете да продължат.

" Публичните вложения са в застой, част от общините са наказвани предизборно. Спадът в директните задгранични вложения е забележим. Не бива да разрешаваме хаосът в страната да се придвижи в столицата! Градът може да колабира ", предизвести той. Георгиев се пошегува, че Хекимян бил станал обект на кражба на интелектуална благосъстоятелност - Васил Терзиев употребил същите тези и причини като съперника си от ГЕРБ. 

Приоритетите в бранш Култура бяха показани от Мирослав Боршош. Той съжали, че " най-лесно се прави ала-бала за просвета - общи приказки ". И даде 2 числа: 0,4% е бюджета на страната за просвета и 3,4% - на София. Той се пошегува и с вчерашния статус на Васил Терзиев за мастъркласа на Райна Кабаиванска. " В София, това е европейско равнище на просвета. Това е събитие, което е с поддръжка на Столичната община години наред, финансирано ", подсети Боршош. И добави, че желаят Терзиев единствено да добави към поста, че е благополучен " в компанията на Йорданка Фандъкова, тъй като това е постижение на нейния екип ". Може да каже " Фандъкова, Боршош и фонд Култура ", добави той с усмивка. Кандидатът за общински консултант от гражданската квота настоя всички да работят за културата. И изиска Хекимян да отбрани постигнатото и да го продължава. Нови културни домове в Младост и Люлин плануват претендентите на ГЕРБ. Ремонт на столичната библиотека, нов дом за спектакъл " Възраждане ", разширение на културната стратегия и календар също са в проектите. " 20 млн. отделя София за поддръжка на културните си институти. Те са 13. Културна инфраструктура, построена последните 12 година Тук няма място за политика, а за професионализъм ", посочи Боршош.

Д-р Антон Койчев даде обещание продължаващи вложения в общински ДКЦ. Ще надграждат и стратегиите които съществуват, в това число се работи за повишение на средствата на тази за репродуктивно подкрепяне.

Близо 6 млн. са вложени за финансови разноски и нова инсталация, регистрира медикът. 113 обществени услуги има в София в този момент, ще се прибавят още 17 към тях. Имаме 2 общински приюта, имаме упоритост да изградим още, добави той. Похвали се с правната клиника, която работи със дами в риск. Доволен е и от здравните посредници и психолози за хора със злокачествени болести и техните близки. Ние сме коалиция на сърцата, естествени хора сме, и вършим всичко със сърце, заключи Койчев.

В програмата на ГЕРБ за София е написано и насърчаване на всеобщия спорт. Ще продължи построяването на фитнеси навън, към този момент има над 209. Ще има още тенис маси, към този момент са 230, за 4 години ще сложат двойно повече. Ще продължи построяването на спортни площадки, в разговор с хората. Догодина в Северния парк ще има и скейт парк, самите строители били скейтъри и пробвали всичко, което създадат.

Има и два напълно нови плана – за площадки за спортове, които ги няма в София и България. Едното е паркур парк, той ще е в Западния парк. Там ще има и диск голф парк, а за децата от Илинден към този момент е контрактувано да имат гратис образование. 

" Бягането за София е маратон, който си заслужава. Няма да е сложен - знаете по какъв начин се бяга със сърце, знаете по какъв начин се работи, по какъв начин се твори ", обърна се в края на срещата Антон Хекимян към екипа, с който потегля в борбата за локалните избори.

" Тази стратегия не е " гасене на пожар ", а стратегия за бъдещето. Задаваме бъдещето на София ", добави претендентът на ГЕРБ за кмет на столицата.

Георги Георгиев акцентира, че София създава 40 % от Брутният вътрешен продукт и уточни, че след ръководството на ГЕРБ има двоен спад на задграничните вложения, стопанската система стартира да се задъхва. " Националното ръководство води стопанската система на страната към закъснение на растежите, неприятни стопански резултати, всичко това се отразява директно и на София. Проблемите и решенията, които предлагаме, няма да се случат, в случай че се сблъскат с аматьорщина на национално равнище ", ядоса се той. " Не може да позволим аматьорщината да превземе и градското ръководство. Ако на национално равнище ни дърпа една котва надолу, ни чакат проблеми ", предизвести Георгиев.

" София е залогът, не може да си позволим работата да спре. Последните 2 година видяхме в какъв брой сфери работата спря. Искаме безапелационна победа, болшинство в общинския съвет и мощен тим от районни кметове ", настоя Антон Хекимян.

" В моята стратегия залагаме основаването на ново общинско софтуерно учебно заведение. Това е методът да подпомогнем бизнеса и да инвестираме в професионалното развиване на децата ни “, съобщи часове по-рано Хекимян на среща с представителите на ИТ-общността. Той показа и пред представители на организациите БАЙТ, БАСКОМ и ИКТ Клъстер програмата си в секторите „ Образование “ и „ Дигитализация “.

Автор: 24chasa.bg

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР